Exposició Cases Encantades, Cryptshow festival 2012

Cases encantades

En el marc del Cyptshow festival 2012 durant els dies 11, 12, 13, 14 i 15 de juliol de 17 a 21 h es podrà veure a la sala El Refugi de Badalona l'exposició Cases Encantades. Més de una vintena de creadors de diverses disciplines, que van des del còmic (Rubén Pellejero) al colage (Dani Moreno) s'han reunit per donar la seva particular visió de aquest fenomen.

Els autors:

Adrián Cardona, Antoni Benages-Pla, Armsandcookies, Dani Moreno, David Ballester, David González, David Jordan, Eduardo Arroyo, José Miguel Álvarez, Joan I Alonso, JuanolO, Jordi Vilalta, Juan Rubí, Maria Merce Canals, Marta AnaÏs, Micro Barbi, Mr. Jau, Ocabrita, Oscar Julve, Rubén Pellejero, Sam Conflictivos, Samuel Delgado, Sonia Pellejero, Toni Benages-Gallard, Xavi  Reñé.


"Benvinguts al seu estatge:

L'any 2008 va esclatar una crisi econòmica mundial que es va allargar durant deu anys. El sector del totxo (denominació popular) va ser el que més va acusar el cop durant els primers anys. La proliferació d'edificis en construcció tan comú durant els primers anys del segle XX es va col·lapsar i van començar a abundar les obres abandonades. Poc després, i com a conseqüència de la pèrdua de poder adquisitiu i de la reestructuració de les entitats bancàries, molts sectors de la població van començar a tenir problemes per pagar els seus crèdits hipotecaris. Els bancs van ser incapaços de gestionar la seva creixent quantitat d'habitatges en estoc procedents dels embargaments hipotecaris. I cada vegada més cases buides, pisos abandonat i estructures a mig construir. Fins llavors, el fenomen de les cases encantades havia estat fet anecdòtic, contes de la bora del foc, potser una bola. Avui ja no és així. Això de les cases encantades és una cosa habitual. N'hi ha per tot arreu. Aquí un pare que es va quedar a l'atur, aquí un ancià que no va poder pagar la hipoteca, aquí una família que no va aconseguir sobreviure a la nevada del 16 ... Cap d'ells es va resignar a abandonar la seva llar. Fragment extret de "La Gaseta Econòmica" de l'11 de juliol 2045. El Cryptshow Festival 2012 dedica la seva exposició col · lectiva a les cases encantades. Castells, casalots, masies, pisos i habitacions que han estat habitats per hostes ultramundans. Benvinguts al seu estatge."
David González

Comentarios